Kuidas valida õige kondoomisuurust

märts 12, 2020

Kondoome on mitmesuguse kuju ja suurusega. Sobiva sobivuse leidmine võib olla keeruline, kuid see aitab inimestel paremat ja ohutumat seksuaalelu luua.

Miks on peab kondoom õige suurusega olema

Kas oled kondoome ostes märganud, et kondoome on müügil erinevas suuruses? Kuidas kindlaks teha, et sina või sinu mees kasutab õiges suuruses kondoome, mitte liiga väikeseid ega liialt suuri?
Kui kondoomid loodi kunagi vaid selleks, et need kaitseks suguhaiguste või soovimatu raseduse eest, siis tänapäeval on poodides erinevaid kondoome, mis peaksid vahekorda mõnusaks muutma.
Kondoome on olemas eri suurustes. Kindlasti on olemas ka just sulle sobiv suurus, alguses pead lihtsalt erinevaid proovima, et õige leida.
Kui mees kannab kondoomi, mis on täpselt paraja suurusega, siis tunnevad sellest suuremat mõnu mõlemad partnerid.

Milline on sobiva suurusega kondoom

Kondoom sobib siis, kui see ei pitsita ega ole lõdvalt, vaid püsib tihedalt ümber peenise. Liiga väike kondoom tekitab ebamugavust. Kondoomi ostes jälgige kindlasti suuruseid. Pitsitav kondoom on ebamugav ja häirib seksi ajal, sel juhul hangi endale suurem. Kui kondoom on peenise ümber lõdvalt, võib sperma sealtkaudu ikkagi välja tulla ja kaitse on kadunud. Sel juhul hangi veidi väiksem kondoom. Kondoomi suuruse pärast ära muretse: sinu peenis on täpselt nii suur, nagu ta on ja partner seksi ajal kondoomi suurust küsima ei hakka. Pigem teebki kondoom (eriti paksemad kondoomid) peenise pisut suuremaks.

Kuidas kindlaks teha, millises suuruses kondoome peaks kasutama? 

Pea meeles, et turvalise ja mõnusa seksi huvides on tähtis, et kondoom oleks õiges suuruses, vastasel juhul võib see maha libiseda või partnerile ebamugavust tekitada. Selleks, et kondoom valest suurusest tulenevalt oma kaitseomadusi ei kaotaks, võiks kõik mehed korra oma peenise ära mõõta.
Mõõtmisprotseduuriks sobib tavaline kodune pehme õmblusmõõdulint. Mässi see õrnalt ümber oma peenise või lase mõõtmine teha oma partneril. Võta mõõt ja vaata alljärgnevast tabelist, missuguse laiusega kondoom sinu suurusega kõige paremini passib.

Kõige lihtsam moodus on võtta tühi tualettpaberi rull ning jäik peenis selle sisse torgata. Kui rulli sees on vabalt ruumi, siis peaks kasutama väikeses suuruses kondoome (sobivad 35 protsendile meestest). Kui rull on parajalt ümber peenise, tuleks poest otsida keskmises suuruses kondoome (sobivad 50 protsendile meestest). Ja kui rull on liiga tugevalt peenise ümber, tuleks soetada kõige suuremaid kondoome (sobivad 15 protsendile meestest).

Mõõdutabel

Peenise ümbermõõt  Kondoomi laius millimeetrites
10,0  47
10,0 – 11,0   49
11,0 – 11,5    53
11,5 – 12,0 57
12,0 – 13,0  60
13,0 – 14,0  64
14,0 – 15,0     69

suuruste tabel