Kas teil on lateksi vastu allergia? Siin on lateksivaba kondoomide valik!

apr 5, 2021

Kui olete lateksi suhtes tundlik või allergiline siis need kondoomid on teile.

Lateks on kummipuust pärit piimjas vedelik. See on peamine loodusliku kautšuki allikas. Paljudel inimsetel võivad latekskindaid kandes käed sügeleda. Mõne jaoks võib lateksiga kokkupuude tekkitada allergilise reaktsiooni.

Muidugi ei ole lateksist valmistatud ainult kindad. Paljud kondoomid põhinevad ka lateksil. Õnneks on saadaval palju lateksivabu võimalusi. Isegi kui teil sobivad lateksist kondoomid siis mõelge sellele, et peate oma partneri nimel siiski kaaluma lateksivabu võimalusi.

"Naistel on latekskondoomi suhtes allergiline reaktsioon tõenäolisem kui meestel," ütleb allergoloog David Lang. “Tupe limaskestad hõlbustavad lateksvalkude sisenemist kehasse. Nii, et seksi ajal võivad lateksiallergiaga naised kogeda tupe paistetust ja sügelust. ”

SKYN lateksivabad kondoomid

Kas olete lateksile tundlik või allergiline?

Lateksitundlikkus areneb mõnel inimesel aja jooksul läbi korduva kokkupuute.

Enne kui lateksivabad kindad laialdaselt kättesaadavad olid oli see probleem tervishoiutöötajate seas tavaline. Lateksitundlikkus on nüüd vähem levinud, ütleb dr Lang. Selle põhjuseks on tõenäoliselt muude materjalide kättesaadavus ja laialdane kasutamine.

Tõelised allergiaid esineb veelgi harvemini. Kuid need vajavad kiiremat reageerimist. Kui teil on lateksi suhtes allergiline reaktsioon võite märgata sügelust, nõgestõbi ja turset. Samuti võib teil olla hingamisraskusi ja teil on tunne, et teie kõri sulgub.

Ehkki anafülaksia (potentsiaalselt eluohtlik allergiline reaktsioon) on võimalik on see vähetõenäoline. Teie keha reageerib, kui lateksivalgud ületavad nahabarjääri.

Millised tõhusad lateksivabad valikud on saadaval?

Kuigi enamik kondoome sisaldab lateksit, on plastikust, sünteetilisest kummist või muudest looduslikest toodetest mõned alternatiivid. Nende alternatiivide hulka kuuluvad:

  • Polüuretaanist kondoomid. Need on kummi asemel õhukesest plastikust. Nad pakuvad sarnast raseduse ja suguhaiguste kaitset. Kuid need ei sobi nii tihedalt kui latekskondoomid. Nii et nad libisevad suurema tõenäosusega. Need maksavad ka veidi rohkem.
  • Polüisopreenist kondoomid. Valmistatud sünteetilisest kummist, need ei sisalda samu valke, mis põhjustavad allergilist reaktsiooni. Lateksi kondoomidega võrreldes on polüisopreenist kondoomid venivamad. Nad pakuvad ka raseduse ja suguhaiguste ennetamise sarnast taset. Polüisopreenist on SKYN kondoomid ja Durex Real Feel kondoomid
  • Naiste kondoomid. See on ainus võimalus, mida naine saab kanda. Painduv, pehme plastikkott sisestatakse tupesse silikoonmäärdega kaetud elastse polüuretaanrõngaga. Raseduse ja suguhaiguste ennetamise tase on sarnane teiste kondoomidega.
  • Lambanaha kondoomid. Lammasoolest valmistatud kondoom on ainus looduslikust loomsest tootest, seega ei sisalda see lateksiallergiat tekitavaid valke. Kuigi lambanahast kondoomid on raseduse vastu tõhusad, on pisikesed poorsed augud kondoomis piisavalt suured, et võimaldada paljudel suguhaigusi põhjustavatel viirustel. Kondoomi kandmine on oluline suguhaiguste ennetamisel ning teie ja teie partneri tervise hoidmisel. Lambanahast kondoome peaksite kasutama ainult siis, kui suguhaiguste oht ei muretse, ütleb dr Lang.

Durex real feel

Kõik Noks.ee e-poes müügil olevad lateskivabad kondoomid leiad siit: lateksivabad kondoomid

"Kui olete mures, et teil võib olla lateksiallergia, pöörduge oma arsti poole," soovitab dr Lang. "Nad kasutavad naha või vereanalüüsi, et teada saada, kas teil on allergia."

"Tervise säilitamise kohta teabe otsimine on alati hea mõte ja seks peaks tingimata olema," ütleb ta. “Küsige oma arstilt lisateavet lateksivaba turvalise seksi kohta. Kui teil on allergia võib teie arst pakkuda teile ja teie partnerile parimat varianti - lihtsalt veenduge, et võtaksite oma tervist piisavalt tõsiselt, et otsida teie mõlemale vajadusele vastavaid lahendusi.

Allikas: health.clevelandclinic.org